torstai 2. lokakuuta 2008

Mitä haluan edistää Espoossa?

Lähdin kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi sen takia, että haluan vaikuttaa Espoon tulevaisuuteen. Minun Espooni olisi tulevaisuudessa menestyvä ja vihreä.

Teemalauseeni vaaleissa ovat: "Espoo on elämää varten. Ihmislähtöisyys palveluihin ja rakentamiseen."



Espoo on elämää varten - ei vain asumista, paikasta toiseen kulkemista ja töiden tekoa varten.

Espoossa tulee olla asioita, jotka tekevät Espoossa elämisen laadukkaaksi: vapaa-ajanmahdollisuuksia, kulttuuria, kaupunkikulttuuria, monipuolisia urheilumahdollisuuksia, luonto lähellä ihmisiä... Sekä tietysti toimivat kunnan palvelut.



Ihmislähtöisyys palveluihin ja rakentamiseen.
Ihmisten elämä ja arki on se, mihin päätöksillä vaikutetaan - tämä tulisi muistaa päätöksiä tehdessä. Myös päätösten kauaskantoiset vaikutukset tulee huomioida. Se mikä vaikuttaa hyvältä nyt, ei ehkä ole 50 vuoden päästä tarkasteltuna ollut hyvä päätös.
Kun tehdään muutoksia suuntaan tai toiseen, tulisi selvittää mahdollisuuksien mukaan miten muutos vaikuttaa konkreettisesti.



Näihin teemoihin liittyen haluan edistää seuraavia asioita:

Vihreä rakentaminen – jottei Espoo muutu betonilähiöksi! Ihmisten viihtyvyys asuinympäristössä on tärkeää – samoin rakentamisen monipuolisuus


Nuorille tekemistä – harrastus- ja vaikuttamismahdollisuuksia jokaiselle, monipuoliset harrastusmahdollisuudet - niin kulttuuria, urheilua kuin muutakin


Nuorien palvelut – jokaisella nuorella on oikeus saada apua ja tukea sitä tarvitessaan! Mm. nuorten mielenterveyspalvelut ja koulujen oppilaanohjaus on saatava kuntoon.


Tasa-arvoiset ja yhdenvertaiset palvelut – asiantuntevaa palvelua myös vähemmistöille ja erityisryhmille!


Myös toimiva ja halpa joukkoliikenne on minulle tärkeä.

Ei kommentteja: